• Aktuelt

  -

  læs mere
 • Ferie & lukkedage

  Fredag d. 30 Maj 2014 har praksis lukket. Får du vanedannende eller stærk medicin så få det fornyet inden d. 28 maj. Ved akut opstået sygdom d. 30 Maj kan du kontakte Læge Kristen Jensen  – Hillerød på telefon nummer:  48 24 33 80. På Helligdage, weekends og efter kl 16 er det 1813.

  læs mere
 • Vaccinationer

  læs mere
 • Brugeroprettelse

  Tryk på “SELVBETJENING” i menuen til højre. Herefter kommer du videre til klinikkens e-portal Første gang du besøger e-portalen, skal du oprettes som bruger. Brugeroprettelsen sker ved at trykke på “Opret mig som bruger” under teksten til højre for cpr nummer boksen. Under brugeroprettelsen skal du udfylde en række oplysninger om dig selv, det er Continue Reading

  læs mere
 • Selvbetjening

  Læs nærmere her

  læs mere

olav4

 

Olav Ryan udstiller hos Lægerne i Skævinge.

Han har denne gang fordybet sig i en leg med det træ, som ellers ville have blevet smidt ud. Materialerne har han fået på hans arbejdsplads på Kornmarkskolen, hos trædrejer Preben på Egehjorten og hos møbelsnedkererne på Egeværk i Hundested.

Han siger at han har “bygget” billederne ud fra arbejdstitlen:

Avskær – Et tema med variationer.

Det har i løbet af et år blevet til 12 “billeder”.

Olav fortæller:

”At arbejde i træ er oftest forbundet med, at det man laver skal have en nyttefunktion, så som et hus, et hegn, et bord, en æske, et skærebræt. Man har valgt sine materialer med omhu og udfører arbejdet med den nødvendige kundskab og med det rigtige værktøj”.

olav2

Jeg har sat mig for kun at tage i brug de materialer, som ellers ville blive smidt ud. Disse stykker træ er blevet til min palet, som jeg så “maler” og “bygger billeder med”.

”På en måde skal jeg forsøge at bryde forbindelsen til hjernen, så øjnenes bevægelser i udvælgelsen af træstumperne, er i direkte kontakt med håndens bevægelser. Idéen til arbejdet opstår her og nu. Der foreligger altså ikke en skitse”.

”Det fascinerer mig, at jeg begiver mig ind i en proces, hvor jeg ordner et kaos. Jeg samler, limer, forskyder, pudser og saver og noget får en farve”.

Tidligt i 1900-tallet var der en bevægelse indenfor billedkunsten, hvor et princip om total tilfældighed og en fri, ukontrolleret disponering af fladens elementer var rådende. Tilfældighedsfaktoren var altid værkets udgangspunkt.

”Jeg har, uden sammenligning med datidens surrealister, forsøgt at udforske hvad jeg og materialerne kan sammen”.

olav1olav3